Forse investering in productiecapaciteit Drentea Office Furniture

Drentea in Emmen investeert enkele miljoenen euro’s in een verdubbeling van de productieruimte. Door de sterke groei van de afgelopen jaren is de nieuwbouw, die Drentea in 2003 betrok, nu al weer te klein. Om de enorme vraag bij te benen wordt al maanden in volcontinue dienst gewerkt. Om de productiecapaciteit nog flexibeler in te kunnen zetten, is een investering in extra ruimte en machines noodzakelijk.
Juist de afgelopen crisistijd heeft volgens directeur Bert Top geleerd dat investeren loont. Ondanks een heel moeilijke markt  zag Drentea de omzet flink groeien.


“Wij zijn een aanvallende club” stelt Top. Terwijl veel branchegenoten moesten saneren of een beroep deden op deeltijd-WW om te overleven, investeerde Drentea in een forse versterking van haar organisatie.
Drentea heeft een fijnmazig dealernetwerk in de Benelux dat zeer flexibel en creatief op de crisis wist te reageren.
Een andere succesfactor is dat Drentea alle schakels van het productieproces in eigen beheer heeft. De levert volgens Top forse kostenvoordelen op. Mede daardoor trok het bedrijf de afgelopen jaren aan het langste eind bij de Europese aanbesteding van diverse grote kantoorinrichtingsprojecten, vaak van honderden of soms zelfs meer dan duizend werkplekken.
Verdere efficiencyverbeteringen blijft volgens Top nodig om het vergrote marktaandeel te kunnen handhaven in de sterk schommelende kantoorinrichtingsmarkt. “Het kwartje rolt nu onze kant op, maar dat kan ook zo maar weer veranderen“ verklaart hij.