Miljoenencontract Defensie met Drentea Office Furniture

Drentea Office Furniture uit Emmen heeft een miljoenencontract in de wacht gesleept bij het Ministerie van Defensie. Drentea gaat de duizenden werknemers van onder andere Koninklijke Luchtmacht, Landmacht, Marine en Marechaussee de komende drie jaar voorzien van meubilair. Directeur Bert Top zegt “erg blij” te zijn met het contract: “De kantoormeubelbranche heeft het al een aantal jaren erg moeilijk en als zo’n toonaangevende organisatie dan voor je kiest, is dat natuurlijk geweldig!.”

Op dit moment verdubbelt Drentea de productielocatie in Emmen tot ongeveer 20.000 m2. Bert Top: “In onze markt roeien we wat dat betreft echt tegen de stroom in. Er wordt nagenoeg niet geïnvesteerd of men besteedt productie uit aan lageloonlanden. Drentea is altijd blijven investeren en tot nu toe blijft de omzet nog steeds behoorlijk groeien. In december ronden we de nieuwbouw af, en dit is net op tijd om de huidige projecten en het defensiecontract te kunnen produceren.”

Op zoek naar technische vakmensen
Een van de succesfactoren van Drentea is het gemotiveerde en vakkundige personeel. Maar er is wel een kanttekening bij dit succes te plaatsen. Doordat Drentea de afgelopen jaren enorm groeit en zich ontwikkelt, is er ook vraag naar technische vakmensen. Bert Top: “Het blijkt al jarenlang erg moeilijk om in Emmen en omgeving goede technische constructeurs en tekenaars te vinden. En dat is best jammer want dankzij mooie projecten en uitstekende opleidingen kunnen de medewerkers zich bij ons altijd blijven ontwikkelen. Het is misschien niet de juiste plaats voor een oproep, maar als men geïnteresseerd is, mag men altijd bellen.”

Drentea Office Furniture is producent van kantoor- en projectmeubelen. Een bedrijf met ambities; financieel gezond en professioneel. Drentea richt zich met een landelijk dealernetwerk op zowel kleine als grote organisaties in diverse sectoren zoals: kantoren, zorg, onderwijs, publieke en culturele instellingen en meer. Een sterke pijler onder het succes is het ontwikkelen van inrichtingen op maat, geheel volgens de wens van de eindgebruiker.